Annons

Nationalmuseums chef får jävskritik

Förra året anställde överintendent Berndt Arell sin vän Peppe Bergström Hesselbom till en chefspost på Nationalmuseum. Enligt facket har anställningen inte gått rätt till.(TT)
Publicerad 7 maj 2017

I ett yttrande pekar museets Saco S-klubb på jäv och anser att hanteringen "ytterligare skadar förtroende för överintendenten", skriver Svenska Dagbladet.

Arell säger att rekryteringen skett enligt reglerna och att det inte är något konstigt med att han känner Bergström Hesselbom. Enligt tidningen har de bland annat firat nyår i Paris tillsammans, men Arell påpekar att han helt enkelt har ett stort kontaktnät.

Annons

SvD noterar också att Arell 2015 köpte in ett verk av konstnären Jan Hietala till museet för 45 000 kronor. Även Hietala beskrivs som en god vän till Arell.

””

Det är inte första gången som Berndt Arell är i blåsväder. 2015 inleddes ett en förundersökning om mutbrott sedan Arell kört en sponsorbil från BMW privat efter ett kontroversiellt sponsoravtal med biltillverkaren. Förundersökningen lades ned i januari i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons