Annons

Musiktidningen Sonic lägger ner pappersutgåva

I april gick redaktionen ut med att den pausar utgivningen av tidningen på obestämd tid. Anledningen uppgavs vara den ekonomiska situationen. Nu meddelar Sonic att man slutar helt med pappersutgåvan, men att tidningen kommer att fortsätta finnas digitalt.(TT)
Publicerad 7 oktober 2018

I april gick redaktionen ut med att den pausar utgivningen av tidningen på obestämd tid. Anledningen uppgavs vara den ekonomiska situationen. Nu meddelar Sonic att man slutar helt med pappersutgåvan, men att tidningen kommer att fortsätta finnas digitalt.

"Så hela året har vi sprungit i möten och försökt hitta lösningar, hitta andra sätt att göra det på. Flera gånger både hoppats och trott att det nog faktiskt finns en väg framåt. Turerna har varit många, men: varje gång har det spruckit. Och nu kan vi inte längre köpa oss tid för en lösning som aldrig infinner sig", skriver chefredaktören Pierre Hellqvist på Sonics hemsida.

Annons

Redan 2016 bestämde Sonic att dra ner på antalet nummer av tidningen. I stället för att ge ut sju vanliga nummer under året satsade redaktionen på fyra dubbelnummer på specifika teman.

Tidningen grundades 2000.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons