Annons

Mörk komedi med Schyffert och Rheborg

Tre gamla vänner och en helt vit tavla - det är utgångspunkten för pjäsen "Art" som ska spelas i Stockholm i vår. Rollerna görs av Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson och för regin står Edward af Sillén.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Den flerfaldigt prisbelönta pjäsförfattaren Yasmina Rezas föreställning "Art" har spelats både på Broadway och i West End. Under våren får en svensk publik chansen att se den humoristiska men också eftertänksamma historien på Rival i Stockholm. "Art" handlar om tre män och en helt vit tavla. Manlig vänskap och oförmåga att kommunicera ordentligt är inte främmande territorium för Johan Rheborg och Henrik Schyffert.

"Vi har liksom vänt ut och in på temat vänskap i över 20 år, i allt från 'Nile city' till 'Ben & Gunnar'. Det är en återkommande grej. Och nu gör vi det igen med 'Art', som kanske är lite mörkare. Varför är män så dåliga på att kommunicera? Det är en del av vad vi ska gräva i, säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande.

Annons

Ny i trion är "Grotesco"-medlemmen Per Andersson, som verkar mycket peppad över att få spela tillsammans med de andra.

"Jag tillhörde nog gänget som kunde citera dem på skolgården och nu får jag göra någonting ihop med 'de riktiga gubbarna'. För tio år sedan hade jag nog tackat nej och skitit på mig. Men nu känns det jätteskoj", säger han i en kommentar.

"Art" har premiär den 23 februari på Rival i Stockholm och spelas under våren 2019. Biljetterna släpps den 8 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons