Kvinnlig semestertrio tar plats i ny filmkomedi

I en sällskapsresa för vår tid reser en stukad familj till Kroatien för att fira mammans 60-årsdag. - Jag blev gripen av historien när jag läste manuset, säger Suzanne Reuter, som spelar mamman. Redan före avresan i "All inclusive" uppdagas det att pappan har varit otrogen.(TT)
Publicerad 6 november 2017

Redan före avresan i "All inclusive" uppdagas det att pappan har varit otrogen. De vuxna barnen får brottas med både den deppiga mamman och sina egna roller som den "duktiga" respektive den "struliga" dottern på en resa som friskt blandar buskishumor med närmast norénsk stämning.

””

Betalar bartendern

Liv Mjönes gör rollen som den struliga lillasystern Tove, som obetänksamt betalar sitt one night stand bartendern Antonio för att uppvakta mamman.

””

Vilken roll den förlupne pappan har spelat i familjekonstellationen lämnas därhän.

””

Målet: rolig film

Tre kvinnliga huvudroller, en kvinnlig regissör och kvinnliga producenter är ett ovanligt upplägg i en filmbransch som fortfarande är starkt präglad av män. Huruvida det kvinnliga styret har påverkat filmen på något särskilt sätt har dock skådespelarna svårt att säga.

””

De senaste veckorna har #metoo-revolutionen däremot gjort frågan om kön högst relevant och "All inclusive"-trion har mycket att säga i frågan.

””

"Arg fortfarande"

Suzanne Reuter håller med och poängterar hur normaliserat sexistiskt övergreppsbeteende har varit:

””
””

TT: Det har hänt dig?

””
””

TT