Julie Andrews får hedersguldlejon i Venedig

Musikalstjärnan och skådespelaren Julie Andrews kommer att hedras med Guldlejonet för sin livsgärning inom filmkonsten på årets filmfestival i Venedig, skriver Variety.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Musikalstjärnan och skådespelaren Julie Andrews kommer att hedras med Guldlejonet för sin livsgärning inom filmkonsten på årets filmfestival i Venedig, skriver Variety. Andrews, 83, är bland annat känd för att ha spelat huvudrollerna i "Sound of music" och "Mary Poppins", för den senare vann hon en Oscar.

Julie Andrews inledde sin karriär på Londons West End som barn och nominerades till sin första Tony för huvudrollen i Broadwayuppsättningen av "My fair lady" 1957. På senare år har hon spelat drottning i "En prinsessas dagbok" och lånat ut sin röst till animerade rollfigurer i bland annat "Shrek"-filmerna och "Dumma mej". Hon gjorde nyligen rösten till sjövarelsen Karathen i "Aquaman".

I fjol gick hederslejonet till skådespelaren Vanessa Redgrave och regissören David Cronenberg. Filmfestivalen i Venedig äger rum den 28 augusti till 7 september.

TT