"Julafton för alla gamla punkare"

20 år efter uppbrottet och efter att ha tackat nej till mångmiljonbelopp för att återförenas ställde sig Pimme, Fjodor och Gurra från Ebba Grön på scenen igen. - Jag får gåshud av att prata om det, säger Magnus Carlson som var på plats. Året var 2003 och platsen Debaser Slussen i Stockholm.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Året var 2003 och platsen Debaser Slussen i Stockholm. The Clashs frontman Joe Strummer hade nyligen avlidit och i Sverige bestämde sig Anders "Balsam" Hellström, Robert Plaszczyk och Magnus Carlson för att ordna en hyllningsgala. Ett tiotal band skulle spela någon låt var, men in i det sista förnekades ryktet om att Ebba Grön skulle återförenas kvällen till ära.

Weeping Willows var näst sist ut och bara minuter innan bandet gick upp scenen frågade sångaren Magnus Carlson den från London influgne Clash-medlemmen Mick Jones, som han hade blivit god vän med, om han inte ville vara med och spela. "Visst", svarade Jones.

Publiken var i extas över att få se sin Clash-hjälte på scenen och efter att de hade lirat sin låt sade någon:

””

Den ikoniska svenska punktrion bjöd på tre låtar tillsammans med Jones: "What's my name", "Career opportunities" och "White riot".

””
””

TT