Hopp och misär ett stenkast från Disney World

"The Florida project" är en av det senaste årets mest hyllade amerikanska independentfilmer. Den berättar om en handfull fattiga människor under en sommar i Florida och fokuserar på en grupp barn som trots allt ser livet som ett äventyr.(TT)
Publicerad 7 februari 2018

Det handlar om utsatta människor och ett motell-liv som skulle kunna beskrivas med ord som "misär" och "hopplöshet". Men regissören Sean Baker säger att teamet ville göra en hoppfull film.

””

Han berättar att han skrev "The Florida project" innan han gjorde den hyllade dramakomedin Tangerine", som kom för ett par år sedan.

””

Disney World sade nej

Hela "The Florida project" är filmad på plats i Florida. Baker konstaterar att han fick nobben på flera motell, där teamet ville filma, eftersom man där hade problem med gängkriminalitet och prostitution. Och från Disney World, som har stor betydelse för handlingen, blev det tvärnobben.

””

De flesta av skådespelarna i filmen är amatörer - undantaget utgörs av välrenommerade Willem Dafoe. Mest uppmärksamhet har unga Brooklynn Prince fått. Baker säger:

””

"Oerhört öppna"

Han och hans team gjorde grundlig research - de besökte organisationer som hjälpte hemlösa, de talade med en mängd familjer som tvingades bo på motell, de talade med barn "som hade gått igenom systemet".

””
””

TT