Annons

Hedda Stiernstedt: "Säker på att det spökade"

Kylig fjällmiljö har bytts ut mot en idyllisk skärgårdsö, men spänningen är kvar. Nya "Svartsjön" fortsätter att skrämma - även skådespelarna. - Jag är 100 procent säker på att det spökade där vi spelade in, säger Hedda Stiernstedt.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018

I den andra säsongen av "Svartsjön" får Filip Berg dela rampljuset med "Vår tid är nu"-stjärnan Hedda Stiernstedt, i en klaustrofobisk thriller som utspelar sig före den första säsongen.

Formatet kommer tittarna att känna igen - en grupp människor är fast på en plats de inte kan komma ifrån och därefter trappas spänningen upp.

””
””
Annons

Utveckla rollfigur bakåt

Hedda Stiernstedt spelar Minnie, som har tappat greppet om verkligheten och som gör allt för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn. Genom nätterna smyger hennes rollfigur runt i mörkret, och det är svårt att veta vad som är äkta och vad som utspelar sig i hennes huvud.

””

Men att göra en "prequel" är inte helt enkelt - Filip Berg har fått tänka flera vändor på hur han ska spela Johan, och har fått utveckla honom bakåt.

””

Hedda Stiernstedt varvade inspelningen av "Svartsjön" med den andra säsongen av "Vår tid är nu". Vissa dagar gjorde hon tagningar i Göteborg på dagen och Stockholm på natten - och sömnen blev lidande.

””

"Mörkrädd som fan"

"Svartsjön" spelades till stora delar in på gården Fridhem på Gotland, där skådespelarna även sov under arbetet. Väl på plats skedde konstigheter även när kameran var avstängd som ingen av dem kan förklara.

””

Samma sak var Hedda Stiernstedt med om.

””
””

Den andra säsongen av "Svartsjön" har premiär den 10 oktober på Viaplay, och kommer även att sändas i TV3 senare under 2019.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons