Annons

Harvey Weinstein har blivit staty i Hollywood

Filmproducenten Harvey Weinstein kommer inte att delta på söndagens Oscarsgala. Trots det kommer han ändå att göra sig påmind i Los Angeles - i form av en guldfärgad staty på Hollywood Boulevard. Det är gatukonstnärerna "Plastic Jesus" och Joshua "Ginger" Monroe som ligger bakom idén.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Filmproducenten Harvey Weinstein kommer inte att delta på söndagens Oscarsgala. Trots det kommer han ändå att göra sig påmind i Los Angeles - i form av en guldfärgad staty på Hollywood Boulevard.

Det är gatukonstnärerna "Plastic Jesus" och Joshua "Ginger" Monroe som ligger bakom idén. I flera månader har de arbetat på konstverket "Casting couch", där den badrock-klädde Weinstein-figuren i verklig storlek sitter utbredd i en soffa med en Oscarsstaty i handen.

Annons

Konstverkets namn refererar sannolikt till fenomenet "casting couch", vilket i filmbranschen innebär att en person i maktposition begär sexuella tjänster av en underordnad i utbyte mot exempelvis jobb eller karriärframgång.

Under förra året anklagades Harvey Weinstein för sexuella trakasserier och våldtäkt av massvis av kvinnor i filmbranschen. Nyligen såldes hans konkurshotade produktionsbolag Weinstein Company till Maria Contreras-Sweet, som planerar att starta en filmstudio där styrelsen består av endast kvinnor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons