Annons

Handskriven diktbok av Joni Mitchell ges ut

1971 gav Joni Mitchell sina vänner en personlig bok med dikter, låttexter och målningar som hon kallade "Morning glory on the vine". Nu kommer en faksimilupplaga av den handskrivna boken att ges ut av ett förlag, med förord av sångerskan, skriver NME.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

1971 gav Joni Mitchell sina vänner en personlig bok med dikter, låttexter och målningar som hon kallade "Morning glory on the vine". Nu kommer en faksimilupplaga av den handskrivna boken att ges ut av ett förlag, med förord av sångerskan, skriver NME.

Mitchell gjorde 100 kopior av boken och delade ut till 100 personer då det begav sig.

Annons

"I den här oerhört vackra boken skrev Joni ett urval av sina egna dikter och låttexter och illustrerade dem med sina originalmålningar och akvareller. Handskriven och numrerad i Los Angeles finns det knappt någon som sett en existerande kopia av detta kärleksarbete under de senaste decennierna", skriver förlaget på sin hemsida.

Joni Mitchell har knappt synts till i offentligheten sedan hon drabbades av ett artärbråck i hjärnan 2015. Men hon gästade en hyllningskonsert i samband med sin 75-årsdag i november i fjol. "Morning glory on the vine" kommer att ges ut senare i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons