Han segrade i "Sveriges mästerkock"-finalen
Mycket stod på spel när Gabriel Jonsson och Wichudaporn Chaiyasaeng möttes i finalen, inte minst ett kokbokskontrakt och 250 000 kronor.
I förrättsmomentet var det otroligt jämnt, båda kockarna lyckades övertyga juryn med varsin skaldjurssoppa. Pulsen ökade däremot när det blev dags för varmrätten, Coeur de filét Provencale.
””
Tidsbristen var dock nära att sabotera drömrätten, för båda kockarna missbedömde hur lång tid köttet skulle vara i ugnen.
””
Nära katastrof
Temat för den sista rätten var choklad. Gabriel Jonsson satsade allt på en klassisk brownie, vilken inte blev som han hade tänkt sig.
””
Han var nervös för vad juryn skulle säga om den kletiga chokladkakan. Oron visade sig vara obefogad, juryns ständige medlem Markus Aujalay menade att desserten fick honom att "glömma tid och rum", och även såg "ljuvlig ut".
””
Och när helheten bedömdes stod det klart att Gabriel gick segrande ur den jämna striden.
””
Startar matstudio i Visby
Nu väntar utgivningen av kokboken "Från skog till bord", en säsongsbetonad receptbok med fokus på viltkött, fisk från svenska vattendrag och säsongsgrönsaker.
I övrigt är framtidsplanen att starta en matstudio i Visby, dit företags- och kompisgrupper kan komma för att få mat lagad till sig eller själva laga mat enligt ett "Mästerkock"-liknande upplägg. Tidigare jobbade Gabriel som snickare och drev en egen firma.
””
TT