unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Guldkvasten till Operabyrån

Operabyrån får jämställdhetspriset Guldkvasten.(TT)

Operabyrån får jämställdhetspriset Guldkvasten.

"För att de med en rad förnämliga sceniska konserter och operaföreställningar med musik av, och om, kvinnliga tonsättare från barocken bidragit till att justera musikhistorien", motiverar juryn valet, som offentliggjordes under ceremoni på Musikaliska i Stockholm på lördagen.

Operabyrån bildades av sopranen Christina Larsson Malmberg och violinisten Catalina Langborn 2010 med ambitionen att "vidga begreppet opera, lyfta fram kvinnor ur historien och bryta hierarkier på scengolvet". Bland tidigare föreställningar finns "Mystikens systrar", "Musikaliska nunnor och banbrytande feminister" och "Sångfågeln".

Gulkvasten delas ut årligen av Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare (Kvast) för att uppmärksamma en aktör som gjort särskilt betydelsefulla insatser för kvinnliga tonsättare.

TT