GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fredrik Gertten blir hedersdoktor

Journalisten och dokumentärfilmaren Fredrik Gertten kan numera titulera sig hedersdoktor vid Malmö högskola. Utnämningen är vid lärosätets fakultet Kultur och samhälle. "Det var det mest oväntade telefonsamtal jag fått någonsin.(TT)
Publicerad 19 juni 2017

Journalisten och dokumentärfilmaren Fredrik Gertten kan numera titulera sig hedersdoktor vid Malmö högskola. Utnämningen är vid lärosätets fakultet Kultur och samhälle.

"Det var det mest oväntade telefonsamtal jag fått någonsin. Jag har inte gått ut gymnasiet och inte tagit några akademiska poäng", säger den nye hedersdoktorn i ett pressmeddelande.

Malmöbon Gertten är bland annat känd för att ha retat upp bananföretaget Dole med sin dokumentärfilm "Bananas!" (2009). Tillsammans med sin bror Magnus Gertten ligger han också bakom "Blådårar"-dokumentärerna och förra årets "Den unge Zlatan".

TT