Annons

David Attenborough i ny naturdokumentär

Naturfilmsrösternas naturfilmsröst, Sir David Attenborough, guidar tittarna i Netflix nya satsning "Our planet". Serien har filmats i över 50 länder och ska lära jordens invånare hur planeten kan räddas.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Den världsberömde natur- och tv-profilen David Attenborough är berättarröst i "Our planets" åtta avsnitt, som spelats in på platser som Arktis vildmark och hav, Afrikas vidder och Sydamerikas djungler.

Serien produceras i samarbete med Världsnaturfonden, WWF, och syftar till att öka förståelsen för vår planet och upplysa om vad som kan göras för att rädda den.

Annons

"Vi hoppas att serien ska vara en ögonöppnare för en bred målgrupp om vad som sker med jorden och vad vi kan göra åt det", säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF, i ett pressmeddelande.

Serien har filmats med så kallad 4k-teknologi ("ultra high definition television") i sammanlagt över 50 länder på samtliga kontinenter och på många platser som hotas av klimatförändringar och minskad biologisk mångfald.

"Our planet" får premiär den 5 april nästa år och har regisserats av Alastair Fothergil som tidigare skapat de uppmärksammade BBC-dokumentärerna "Planet earth" och "Blue planet".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons