Annons

Danskt nakenfotografi upprör Egypten

Ett fotografi av en dansk fotograf har upprört den egyptiska befolkningen. Bilden, som föreställer ett naket par på toppen av Cheopspyramiden, utreds nu av myndigheterna i landet.(TT)
Publicerad 11 december 2018

Förutom fotografiet har 23-årige Andreas Hvid även publicerat en video på Youtube där han syns klättra upp för den 4 500 år gamla graven i Giza i utkanten av Kairo tillsammans med en okänd kvinna. När de når toppen tar kvinnan av sig sin tröja.

Att klättra på pyramiderna är strikt förbjudet i Egypten och att paret dessutom poserar nakna på en pyramidtopp har väckt starka reaktioner och många anser att bilderna vanärar det gamla kulturarvet.

Annons

Egyptiska myndigheter utreder nu incidenten för att ta reda på om bilderna är äkta eller inte. Om det visar sig att materialet faktiskt är inspelat på toppen av pyramiden är det ett "väldigt allvarligt brott", säger Mostafa Waziri, generalsekreterare vid Egyptens antikvitetsmyndighet.

””

I samma intervju berättar fotografen att han länge drömt om att genomföra konstprojektet men kallar samtidigt idén för "privilegierade ungdomar från väst i sin värsta form".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons