Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bindefeld delar ut stipendier

Skådespelerskan Sara Sommerfeld får tillsammans med Johan Romin ett av stipendierna från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Pengarna ska användas till dokumentärfilmen "Min farmor och Förintelsen".(TT)

Skådespelerskan Sara Sommerfeld får tillsammans med dokumentärfilmaren Johan Romin ett av stipendierna från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen.

Pengarna ska användas till finansieringen av dokumentärfilmen "Min farmor och Förintelsen" där Sara Sommerfeld på olika sätt närmar sig sin farmors historia. Filmen ska sändas i TV4 i maj.

Två projekt får dela på sammanlagt 300 000 kronor. Det andra stipendiet ges till fotografen Örjan Henriksson och till fotoutställningen "Auschwitz KZ I-II". Örjan Henriksson har fått tillstånd att fotografera i annars låsta rum i Auschwitz. Bilderna, som enligt juryn "öppnar upp Förintelsens innersta rum", ska nu visas på Liljevalchs konsthall och därefter turnera till Halmstad konsthall, Visingsö konsthall samt till Jamtli i Östersund.

TT

Läs mer