Bekräftat: Mario blir film

Nu är det klart att det blir film av den klassiska tv-spelsfiguren Mario från "Super Mario"-spelen. Efter ett par månaders förhandlingar har Nintendo och produktionsbolaget Illumination Entertainment kommit fram till ett avtal. Det skriver Nintendo i USA på Twitter.(TT)
Publicerad 1 februari 2018

Nu är det klart att det blir film av den klassiska tv-spelsfiguren Mario från "Super Mario"-spelen. Efter ett par månaders förhandlingar har Nintendo och produktionsbolaget Illumination Entertainment kommit fram till ett avtal. Det skriver Nintendo i USA på Twitter.

Illumination Entertainment har tidigare producerat filmer som "Dumma mej", "Minioner" och "Sing". Även Marios skapare Shigeru Miyamoto ska vara med och producera.

Den italienska mannen i blå hängslen gjorde sitt första framträdande i spelet "Donkey Kong" från 1981. Sedan dess har Mario och hans bror Luigi räddat prinsessan Peach från den onda drakliknande Bowser i flera spel.

Andra spelbaserade filmer som snart når publiken är "Detective Pikachu", "The angry birds movie 2" och "Tomb raider" med Alicia Vikander.

TT