Annons

Avicii-regissören: Hoppas vi förändrat något

"Vikten av att ta hand om varandra har aldrig varit större än nu, och jag hoppas att vi har förändrat någonting till det bättre i den här branschen, särskilt för den yngre generationen".(TT)
Publicerad 1 november 2018

"Vikten av att ta hand om varandra har aldrig varit större än nu, och jag hoppas att vi har förändrat någonting till det bättre i den här branschen, särskilt för den yngre generationen". Så skriver Levan Tsikurishvili, den svenske regissören bakom dokumentären "Avicii: True stories" på sitt Instagramkonto.

Det gör han med anledning av att filmen nu ska visas på biografer i Los Angeles och New York, vilket innebär att det är möjligt för den att delta i årets Oscars-race. För att komma i fråga för en nominering måste en film ha visats på biografer i de båda städerna. Därefter har den möjlighet att hamna på långa listan med 15 nominerade, som till slut blir 5.

Annons

Dokumentären hade premiär 2017, men fick ny innebörd efter Tim "Avicii" Berglings död tidigare i år. Filmen är ett nära porträtt av den press världsstjärnan levde under och hans väg mot sammanbrottet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons