Annons

"American psycho"-regissör prisas i Stockholm

Kanadensiska regissören Mary Harron får priset Stockholm Lifetime Achievement Award, som delas ut under Stockholms filmfestival i november. Hon har bland annat regisserat filmen "American psycho" från 2000 och nu senast Netflixserien "Alias Grace".(TT)
Publicerad 11 oktober 2018

Kanadensiska regissören Mary Harron får priset Stockholm Lifetime Achievement Award, som delas ut under Stockholms filmfestival i november.

Hon har bland annat regisserat filmen "American psycho" från 2000 och nu senast Netflixserien "Alias Grace". Harrons nya film "Charlie says", som handlar om flickorna i den sektliknande Mansonfamiljen, har nordisk premiär under festivalen.

Annons

"Mary Harron har alltid tagit risker och fört tittarna till de mörkaste hörnen av människans psyke. Hon har skildrat några av vår tids mest notoriska karaktärer, verkliga och fiktiva, från Valerie Solanas till Charles Manson via Patrick Bateman", skriver Stockholms filmfestival i ett pressmeddelande.

Mary Harron kommer själv till Stockholm för att ta emot priset, en statyett i form av en dalahäst i brons, och för att delta i ett samtal i samband med filmvisningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons