Annons

Afrosvensk kultur får ny scenkonstplattform

Ett nytt teaterkompani, The national black theatre of Sweden, har startat för att skapa en scenkonstplattform för afrosvensk kultur. Konstnärlig ledare är regissören, sångerskan och skådespelaren Josette Bushell- Mingo som bland annat har inspirerats av National black theatre, grundat 1968 i Harlem.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Ett nytt teaterkompani, The national black theatre of Sweden, har startat för att skapa en scenkonstplattform för afrosvensk kultur. Konstnärlig ledare är regissören, sångerskan och skådespelaren Josette Bushell- Mingo som bland annat har inspirerats av National black theatre, grundat 1968 i Harlem.

"Kompaniet startades för att visa afrikansk och afrikansk diasporas scenkonst i Sverige. Det startades ur ett behov från både konstnärligt och publikt håll", säger Josette Bushell-Mingo i ett pressmeddelande.

Annons

Kompaniet ska flytta in hos Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, som nu hoppas kunna bredda sin publik. NBTS ska sätta upp både klassiker och nyskriven dramatik och inviger med en hel vecka av aktiviteter. Bland annat ska "Black memory", en performance med Astrid Assefa, Lamine Dieng, Kayo Shekoni och Binyam Haile visas samt manifestationen "100 women" med 100 afrosvenska kvinnor genomföras.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons