Annons

Tyskt bolag vill lansera obemannad flygtaxi

Snart kan du ta en taxi från London till Paris, på en timme. Det hoppas i alla fall det tyska startup-bolaget Lilium som i april förra året lyckades med sin första obemannade testflygning av sin elektriska flygfarkost.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Snart kan du ta en taxi från London till Paris, på en timme. Det hoppas i alla fall det tyska startup-bolaget Lilium som i april förra året lyckades med sin första obemannade testflygning av sin elektriska flygfarkost. Nu drar företaget uppmärksamhet till sig när man anställer flera tunga namn inom branschen, rapporterar tekniksajten Engadget.

Mirko Reuter, chef för Audis självkörande bilar, och Jakob Waeschenbach, tidigare chef för utrustningsinstallation på flygplanstillverkaren Airbus, är några av namnen som har lockats över.

Annons

Flygfarkosten har en hastighet på 300 kilometer i timmen och en räckvid på 300 kilometer. Tanken är att en självkörande taxiservice ska lanseras med fordonen 2025, men företaget står inför samma problem som självkörande bilar. Man behöver övertala beslutsfattare och allmänheten om att det här är ett säkert och hållbart transportsätt som kan samsas med den vanliga trafiken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons