unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Tengai rekryterar utan magkänsla

Så gott som fördomsfritt och nästan mänskligt. Så kan mötet med Tengai beskrivas. Med rekryteringsroboten vid skrivbordet ska jobbsökande bedömas utifrån kompetenser och garanterat utan magkänsla. - Välkommen hit. Mitt namn är Tengai och jag kommer att leda dagens intervju.(TT)
quote

Den som talar är det senaste tillskottet på rekryterings- och bemanningsföretaget TNG i Stockholm - en knappt halvmeterhög robot med något mekanisk röst och förvånande mänskliga drag.

Med vaksam blick och små huvudrörelser följer hen mitt samtal med vd Åsa Edman Källströmer.

quote

Tengai är produkten av ett samarbete mellan TNG och startupföretaget Furhat Robotics vid KTH i Stockholm.

Trevlig räcker inte

Roboten har hittills övat på ett åttiotal frivilliga och planen är att den ska börja jobba i vår. Feedbacken från de som blivit intervjuade har varit övervägande positiv, säger Sinisa Strbac, rekryterare och ansvarig för robotprojektet.

quote

Vi testar och jag förstår vad han menar.

quote

TNG arbetar sedan 2012 med visionen "fördomsfri rekrytering" med målet att ge alla sökande samma chans.

quote

Lurig magkänsla

Genom att låta alla sökande utföra arbetsprover och personlighetstester innan de kallas till intervju tror hon att företaget lyckats skalat bort ett första lager av fördomar. Roboten blir ytterligare ett verktyg för att urvalsprocessen ska bli mer objektiv och garanterat opåverkad av magkänslan.

quote

Enligt Malin Lindelöw, psykolog och författare till flera böcker om kompetensbaserad rekrytering, är det bedrägligt att förlita sig på den första känslan som infinner sig vid ett möte.

Överviktiga diskrimineras

quote

Magkänslan är dock inte alltid av ondo, om begreppet används för att beskriva den känsla som uppstår efter ett samtal med en person som det kan vara svårt att sätta fingret på, anser hon och tillägger att den bör hanteras varsamt.

quote

Malin Lindelöw betvivlar inte att en robot skulle klara att stämma av relevansen av någons erfarenhet eller kunskaper i ett visst datasystem eller språk. Men hon känner oro inför hur det skulle uppfattas av den sökande mötas av en robot.

quote

TT