Annons

Strejk lamslår Atens flygplats

En storstrejk stoppar flygtrafiken till och från Aten på torsdag. En stor del av Greklands offentliga sektor lamslås också av strejken, som sker i protest mot de pensions- och skattereformer som planeras.(TT)
Publicerad 6 april 2016

En storstrejk stoppar flygtrafiken till och från Aten på torsdag. En stor del av Greklands offentliga sektor lamslås också av strejken, som sker i protest mot de pensions- och skattereformer som planeras.

Strejken sammanfaller med att trycket på reformer ökar på den grekiska koalitionsregeringen, med vänsterledaren Alexis Tsipras som premiärminister.

Annons

Inspektörer från EU-kommissionen, ECB, stödfonden ESM och Internationella valutafonden (IMF) har i veckan inlett en ny genomgång av Tsipras politik för att utvärdera om långivarnas krav på reformer och åtstramningar har uppfyllts.

Tsipras regering har en svag position i parlamentet och har utlovat en åtstramning i pensionssystemet på 1,8 miljarder euro. Det skulle om det genomförs bli den tolfte sänkningen av pensionsersättningar på fem år i Grekland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons