Annons

Stort utbud av bostadsrätter

Det är ovanligt gott om bostadsrätter till salu i landet. I oktober fanns 22 850 bostadsrätter ute till försäljning, vilket var den högsta nivån sedan 2013, skriver bostadssajten Hemnet i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Det är ovanligt gott om bostadsrätter till salu i landet. I oktober fanns 22 850 bostadsrätter ute till försäljning, vilket var den högsta nivån sedan 2013, skriver bostadssajten Hemnet i ett pressmeddelande.

Jämfört med oktober förra året är det en ökning med 4 procent och jämfört med samma månad 2016 är det en ökning med 43 procent.

Annons

Stockholms län går dock mot strömmen. Där har antalet bostadsrätter till salu minskat med 6 procent i oktober jämfört med samma månad förra året.

"Bostadsmarknaden är fortsatt trögare jämfört med för ett par år sedan samtidigt som vi har sett tecken på en stabilisering sedan läget var som värst i december 2017", säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, i pressmeddelandet.

Dalarna, Halland, Kronoberg, Västernorrland, Västmanland och Västra Götaland är län som hade rekordhögt utbud i oktober, enligt Hemnet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons