Börsen tappade 6 procent under veckan

Även veckans sista handelsdag var mulen på Stockholmsbörsen, som stängde på minus 1,2 procent. Därmed har det breda OMXS-indexet fallit 6 procent under veckan. Trots börsrasen i omvärlden, främst på Wall Street på torsdagskvällen, var det inte katastrof i Stockholm på fredagen.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Trots börsrasen i omvärlden, främst på Wall Street på torsdagskvällen, var det inte katastrof i Stockholm på fredagen. Men minus 6 procent under veckan är illa, och ännu värre är det för storbolagen på OMXS30-listan, som backat 6,4 procent under de fem dagarna.

Rörelserna var under fredagen nästan helt nedåtriktade bland börsens tungviktare. Kinnevik var största förloraren efter sitt bokslut, minus 3,4 procent. Även för Astra Zeneca var det deppigt, minus 2,7 procent.

Fingerprint Cards steg först efter sitt bokslut där förlusten blev som väntad efter vinstvarningen som biometribolaget redovisade härom veckan. Sedan vände aktien ned för att stänga på minus 2,1 procent.

Det finansiellt pressade bostadsutvecklingsbolaget Oscar Properties släppte sitt bokslut på morgonen och aktien sjönk med 3,2 procent.

Bara Essity och Ericsson var upp bland tungviktarna, 2,1 respektive 0,4 procent.

På de ledande Europabörserna var det också nedåt. Londonbörsens FTSE-index föll 1,1 procent, DAX-index i Frankfurt backade 1,3 procent och Parisbörsens CAC-index sjönk 1,4 procent.

TT