Annons

Stigande producentpriser i USA

De amerikanska producentpriserna steg oväntat mycket i oktober. Det var också den största prisökningstakten sedan september 2012. Producentpriserna steg med 0,6 procent jämfört med föregående månad enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement, klart över förväntade 0,2 procent i en analytikerenkät från Reuters.(TT)
Publicerad 9 november 2018

De amerikanska producentpriserna steg oväntat mycket i oktober. Det var också den största prisökningstakten sedan september 2012.

Producentpriserna steg med 0,6 procent jämfört med föregående månad enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement, klart över förväntade 0,2 procent i en analytikerenkät från Reuters.

Annons

Prisökningen noteras efter fyra månader med tillbakagång och förklaras med bland annat ökade energipriser och högre tjänstepriser.

Den underliggande producentprisökningen, rensat för bland annat energipriser, minskade till 0,2 procent, ned från 0,4 procent i september.

I årstakt låg producentprisökningen i oktober på 2,9 procent. Det kan jämföras med 2,6 i september och en snittprognos bland analytiker på 2,5 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons