Stampen stäms på 76,5 miljoner

Eskilstuna-Kuriren och Mittmedia stämmer Stampen, ägare till bland annat Göteborgs-Posten, på sammanlagt 76,5 miljoner kronor vid tingsrätten i Göteborg, skriver tidningen Resumé. Stampen svarar med en motstämning. Tvisten gäller köpet av Liberala tidningar i Mellansverige (LTM).(TT)
Publicerad 3 november 2017

Tvisten gäller köpet av Liberala tidningar i Mellansverige (LTM). Stampen köpte tillsammans med Eskilstuna-Kuriren och Mittmedia bolaget 2007 och däri ingick bland annat Nerikes Allehanda och VLT. Sedan problem uppstått och bolagen skilts åt 2015 tog Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren hand om tidningarna medan Stampen tog över tryckerierna.

Eftersom tryckerierna ansågs vara värda mer än tidningarna skulle Stampen betala mellanskillnaden till de två andra bolagen.

Men när Stampen 2016 ställde in betalningarna och begärde en rekonstruktion slutade all avbetalning på skulden. Det är den skulden stämningen nu gäller.

Stampen svarar med en motstämning där man säger att skulden inte kan krävas in därför att den försvann i och med rekonstruktionen, alternativt att man bara ska behöva betala de 25 procent av skulden som ackordsuppgörelsen i rekonstruktionen hamnade på. Skulle Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren få bara 25 procent av fordran innebär det att de förlorar närmare 60 miljoner kronor.

TT