Annons

Samsung gör comeback med ny telefon

Sydkoreanska Samsung lanserar nya versioner av telefonerna i sin lågprisserie Galaxy A senare i januari, skriver CNN tech. Det är den första produktnyheten från den sydkoreanska elektroniktillverkaren sedan bakslaget med mobiltelefonen Galaxy Note 7 som fick dras tillbaka från marknaden.(TT)
Publicerad 3 januari 2017

Sydkoreanska Samsung lanserar nya versioner av telefonerna i sin lågprisserie Galaxy A senare i januari, skriver CNN tech. Det är den första produktnyheten från den sydkoreanska elektroniktillverkaren sedan bakslaget med mobiltelefonen Galaxy Note 7 som fick dras tillbaka från marknaden.

De nya telefonerna ska tåla vatten och damm och är utrustade med en 16 megapixel kamera och en funktion som gör det möjligt att ta en bild genom att trycka var som helst på telefonen, enligt CNN. Priset är inte satt men telefonerna i A-serien brukar kosta cirka hälften så mycket som Samsungs lyxigare telefoner.

Annons

Samsung kämpar hårt i konkurrensen med amerikanska Apple och kinesiska tillverkare som Huawei och Lenovo. Galaxy Note 7 skulle bli bolagets nya storsäljare, men batteriproblem gjorde att ett antal telefoner började brinna. Misslyckandet ledde till ett kraftigt vinstras för bolaget. Utredningen om orsaken har inte offentliggjorts ännu.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons