Annons

Samsung gav smakprov på böjbar mobil

Teknikjätten Samsung har gett ett smakprov på hur företagets nya böjbara mobiltelefoner kommer att se ut. - Det här är en wow-händelse, säger Bob O'Donnell vid Techanalysis Research.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Det var vid en utvecklarkonferens i San Francisco i USA som Justin Denison vid den amerikanska mobilenheten visade upp produkten.

Med en skärm på 7,3 tum är den ungefär som en liten surfplatta, men viks den på mitten ser den ut som en tjock mobiltelefon.

””
Annons

"Såg tjock ut"

Han tror att många användare är intresserade av en mobil med större skärm, men som ändå ryms i fickan.

””

Smarttelefonbranschen har de senaste åren inte bjudit på särskilt spektakulära nyheter, utan har snarare förbättrat existerande teknik.

””

När det gäller nyttan med den stora skärmen så tror O'Donnell att kartfunktioner, video och spel kommer att bli betydligt bättre.

””

Samsung blir tvåa

Samsung visade upp sin prototyp, som man hintat om under en längre period, bara dagar efter att den lilla kinesiska uppstickaren Royale visade upp sin hopvikbara mobil, som uppges bli värdens första.

””

Samsung, som kämpar mot Apple i det så kallade premiumsegmentet av smarta mobiltelefoner, och mot kinesiska uppstickare bland de billiga modellerna, behöver en storsäljare för att täcka ett vinsttappet hos bolagets mobilenhet. Samsung uppger att man räknar med att vara redo för massproduktion inom de kommande månaderna.

O'Donnell tror inte att den böjbara mobiltelefonen kortsiktigt får någon stor betydelse för den sydkoreanska jätten. Prislappen blir antagligen dyr, O'Donnell skulle inte bli förvånad om den kostar 2 000 dollar, motsvarande 18 000 kronor. Det är snarare en produkt som gör att varumärket skiner lite extra.

Samsung har en fördel av sitt försprång, som kan hålla i sig i flera år.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons