Annons

Sur handel på Stockholmsbörsen

Börsveckan startade med minussiffror i Stockholm. Det breda OMXS-indexet sjönk 1,0 procent och en majoritet av storbolagen på finlistan OMXS30 föll. Sämst gick det för verkstadsbolagen.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Sämst gick det för verkstadsbolagen. Trots att preliminära ordersiffror för tunga lastbilar i Nordamerika steg med 1,9 procent upp till 43 600 fordon i oktober jämfört med en månad före backade AB Volvo. Aktien pekade nedåt 2,6 procent.

Kullagertillverkaren SKF:s aktie har fått en höjd rekommendation, från behålla till köp, av Kepler Cheuvreux som samtidigt sänkte riktpriset från 192 till 190 kronor. Det räckte dock inte, aktien tappade 3,3 procent.

Annons

Bland vinnarna på börsen återfanns Tele2, som nu har gått samman med bredbandsbolaget Com Hem. Mobiloperatören, som enligt Dagens industri är Stockholmsbörsens mest blankade aktie, klättrade 4,5 procent. Enligt Di beror blankarfesten på de sammanslagningsvillkor som gäller, vilket bland annat anger att för varje aktie i Com Hem ges 1,0374 Tele2-aktier.

USA:s senaste runda sanktioner riktade mot Irans ekonomi och olja återinfördes under måndagseftermiddagen men det hade ingen större inverkan på de ledande Europabörserna som stängde blandat. Frankfurtbörsens DAX-index gick ned 0,2 procent, Londons FTSE100-index steg 0,1 procent och i Paris sjönk CAC40-index med marginella 0,02 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons