Annons

PA Resourses vill skuldsanera

Det förlusttyngda olje- och gasbolaget PA Resources begär en skuldsanering. Det lutar åt att det slutar med en rejäl smäll för befintliga aktieägare och en exit från börsen.(TT)
Publicerad 9 september 2015
Det förlusttyngda olje- och gasbolaget PA Resources begär en skuldsanering. Det lutar åt att det slutar med en rejäl smäll för befintliga aktieägare och en exit från börsen. En avnotering från Stockholmsbörsen kommer att genomföras först efter det att e

En avnotering från Stockholmsbörsen kommer att genomföras först efter det att en skuldrekonstruktion slutförts, skriver bolaget, vars aktie handelsstoppades på tisdagen, i ett pressmeddelande.

Stöd av 40 procent

Annons

PA Resources fick i somras ett kortfristigt nödlån på totalt 7,5 miljoner dollar från sina största långivare. Detta lån ska få prioritet gentemot andra fordringar enligt den ackordsuppgörelse som bolaget nu siktar på.

Ackordsförslaget har enligt rekonstruktören stöd av minst 40 procent av långivarna. Det ger alla långivare betalt på upp till 100 000 kronor av sina fordringar på PA Resources senast den 26 mars 2016. För större lån vill PA Resources bara betala tillbaka 25 procent av den del av lånet som överstiger 100 000 kronor.

Möte inom kort

Ackordet gäller inte borgenärerna med de allra största fordringarna på bolaget, som har särskilda avtal och som föreslås få konvertera lån till aktier i PA Resources i framtiden.

Nuvarande aktieägare kommer som en följd av detta högst ha 5 procent av aktierna när processen är slutförd om drygt två år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons