Annons

Ny runda handelssamtal mellan USA och Kina

Det blir en ny samtalsrunda om handelskonflikten mellan USA och Kina i början av nästa vecka. Möten på biträdande ministernivå har planerats till måndag och tisdag i den kinesiska huvudstaden Peking.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

Det blir en ny samtalsrunda om handelskonflikten mellan USA och Kina i början av nästa vecka. Möten på biträdande ministernivå har planerats till måndag och tisdag i den kinesiska huvudstaden Peking.

USA:s delegation leds av Trumpregeringens vice handelsrepresentant Jeffrey Gerrish, skriver Kinas handelsdepartement på sin webbsida. Enligt departementet bekräftades datumen för mötet så sent som på fredagen.

Annons

Samtalen syftar till att få ett slut på det snart ettåriga handelskriget mellan världens två största ekonomier, som med tullar och handelshinder lett till minskad handel och gett upphov till oro för den globala tillväxten.

USA:s president Donald Trump och den kinesiske ledaren Xi Jinping gjorde upp om 90 dagars eldupphör i handelskriget mellan länderna från och med den 1 december, när de träffades i samband med ett G20-möte i Argentina i fjol. Fristen för samtal går därmed ut i mars.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons