Annons

Minister vill veta mer om Baxters bantning

När medicinteknikbolaget Baxter ska flytta produktionen till Italien och dra ner inom forskning och utveckling berörs 360 tjänster. Näringsminister Mikael Damberg (S) är kritisk till att regeringen inte informerats om varslet i förväg, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5.(TT)
Publicerad 11 oktober 2018

Han säger att det försvårar för regeringen att kunna sätta in olika former av stödåtgärder.

””

Nu ska näringsministern begära mer information från Baxter om bakgrunden till beslutet om produktionsavveckling i Lund. Baxters ledning motiverar nedläggningen och flytten med att kostnaden per anställd är högre i Skåne.

””
Annons

Varslen i Lund är en effekt av ett globalt omställningsarbete inom Baxter. Två tredjedelar av tjänsterna berörs av varsel och avvecklingsprocessen ska pågå fram till 2022. Baxter ska dra ner inom forskning och utveckling, men det är en del som ska finnas kvar i Lund.

Wallenbergsfärens maktbolag Investor och riskkapitalbolaget EQT meddelade i december 2012 att medicinföretaget Gambro säljs till Baxter International för 26,5 miljarder kronor. Näringsministern tycker det är viktigt att Baxter känner ett stort ansvar för ursprunget i Gambro:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons