Annons

Färre nya bilar i oktober

Nybilsregistreringarna minskade i oktober. Antalet registrerade personbilar stannade på 23 088, en minskning med 28,1 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt siffror från Bil Sweden. "Nedgången för personbilar beror i första hand på kvardröjande effekter av det nya fordonsskattesystemet Bonus-malus.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Nybilsregistreringarna minskade i oktober. Antalet registrerade personbilar stannade på 23 088, en minskning med 28,1 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt siffror från Bil Sweden.

"Nedgången för personbilar beror i första hand på kvardröjande effekter av det nya fordonsskattesystemet Bonus-malus. Systemet, som trädde ikraft 1 juli, medförde att många tidigarelade sina köp för att undvika den kraftigt höjda fordonsskatten", skriver branschorganisationens vd Mattias Bergman i en kommentar.

Annons

En ny testmetod för nya personbilar som infördes i september har också påverkat, enligt Mattias Bergman.

Hittills i år har nybilsregistreringarna minskat med 2,3 procent. Men Bil Swedens helårsprognos på 360 000 nya bilar ligger fast.

Även lastbilsregistreringarna sjönk med 33,7 procent i oktober jämfört med samma månad förra året. Men hittills i år handlar det fortsatt om en ökning, 8,4 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons