Annons

Brexit-trötthet ger klirr i kassan på puben

Flera års hård brexitdebatt och all osäkerhet om hur det går till slut har fått många britter att tröttna på frågan. För pubjätten Greene King blir det klirr i kassan.(TT)
Publicerad 8 december 2018

Ett svagare pund, inflationstendenser och bromsade investeringar har fått många brittiska hushåll och företag att hålla i pengarna.

"Folk är uttråkade"

Annons

Men på pubkedjan och ölbryggeriet Greene King ser man oväntat en trend uppåt, trots all oro och osäkerhet kring brexit. Både vinst och försäljning ökar med cirka tre procent under det gångna halvåret, enligt en delårsrapport som kom för någon vecka sedan.

””

I kedjan ingår över 3 100 pubar, restauranger och hotell i England, Wales och Skottland. Ovanpå det kommer bryggeriet, med ölmärken som Greene King IPA och Old Speckled Hen.

””

Han jobbar sedan i somras på puben City of Quebec i stadsdelen Marylebone i centrala London, till vilken det i huvudsak kommer turister. Och där pekar försäljningstrenden nedåt.

””

De pubar som har medvind nu ligger i Soho eller utanför Londons innerstad.

””

Domokos Zsolt Mate är en av flera hundratusen ungrare som jobbar i Storbritannien.

””

Det kommer att förändras

Han känner personligen ingen större oro inför brexit. Han räknar med att få stanna oavsett hur det går, då han jobbat, bott och betalat skatt i landet i sex år.

””

Han tillägger att Greene King, med en stor andel östeuropéer bland de anställda, också är måna om att hjälpa till med råd.

Skulle brexit sluta med att östeuropéerna slängs ut ur Storbritannien blir det kaos i hotell- och restaurangbranschen i Storbritannien, tror han.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons