Annons

Bred nedgång på Wall Street

Börsveckan på Wall Street avslutades brett nedåt. Ett sjunkande oljepris, stigande producentpriser i USA och kinesisk statistik tyngde indexen. De amerikanska producentpriserna steg oväntat mycket i oktober.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Börsveckan på Wall Street avslutades brett nedåt. Ett sjunkande oljepris, stigande producentpriser i USA och kinesisk statistik tyngde indexen.

De amerikanska producentpriserna steg oväntat mycket i oktober. Det var också den största prisökningstakten sedan september 2012, vilket eldar på oron bland placerarna att Federal Reserve ökar takten på räntehöjningar.

Annons

Samtidigt oroar sig marknaden för att den globala ekonomin riskerar att mattas av. Fallande producentpriser i Kina för fjärde månaden i rad bidrog till att dämpa aptiten efter industri- och metallaktier.

Nedgången var bred med framför allt en rad teknikbolag som tunga sänken. Alla de så kallade FAANG-bolagen sjönk - mest backade Netflix, minus 4,5 procent.

Industrijätten General Electric var en av de stora förlorarna sedan riktpriset för dess aktie nedgraderats av JP Morgan. Aktien föll 5,7 procent till den lägsta nivån på drygt nio år.

Dow Jones industriindex sjönk 0,8 procent medan Nasdaqs kompositindex föll 1,7 procent. S&P 500 var ned 0,9 procent.

För veckan totalt steg Dow Jones 2,8 procent, Nasdaq 0,7 procent och S&P 2,1 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons