GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Båtupplevelsen allt mer i fokus

Förr köpte man en båt. Nu köper man den upplevelse som en båt kan ge. Detta ställer nya krav på leverantörer och båtproducenter men öppnar också nya möjligheter.(TT)
Publicerad 5 februari 2017

För äkta paret Malin Stom och Einar Halldin har de förändrade båtvanorna inneburit en dramatisk livsresa, från resebranschen till att också bli varvsägare i Kroatien.

Från början sålde de seglingsresor till Kroatien. Men när de tyckte att båtarna de chartrade inte riktigt höll måttet beslutade de till slut att bygga egna.

””

På Båtmässan i Göteborg visar de upp sin skapelse, mässans största båt. En segelbåt på 17 meter (55 fot) specialanpassad för charterturism. Men också för privatpersoner som vill ha utrymmen och hög standard för runt 4,5 miljoner kronor plus moms.

””

Konceptet flyttar seglingen allt närmare tanken på ett litet flytande hotell. För de som väljer att köpa seglingsresor i sådana här båtar är inte människor med skepparexamen.

””

Tanken med båten och med resorna är att möta efterfrågan på båtupplevelser utan besvär. De är ett bland många företag som hakar på trenden i tiden för många som drömmer om en semester på havet. Nu gäller all inclusive, bekvämlighet, varma vindar och sol, med upplevelsen, och inte båten, i fokus.

TT