Apple tar ett bett av FRP:s logga

Norska Fremskrittspartiet (FRP) har hamnat i en upphovsrättstvist med IT-giganten Apple. När FRP registrerade en uppdaterad version av sin partilogga reagerade den amerikanska teknikjätten, som är rädd för att företagets logotyp ska kunna förväxlas med det norska partiets.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Norska Fremskrittspartiet (FRP) har hamnat i en upphovsrättstvist med IT-giganten Apple. När FRP registrerade en uppdaterad version av sin partilogga reagerade den amerikanska teknikjätten, som är rädd för att företagets logotyp ska kunna förväxlas med det norska partiets.

Enligt VG ansökte FRP i fjol om att få registrera sin symbol, som är formad som ett äpple, med några uppdateringar. Norska patentverket hade inga synpunkter, men det hade Apple.

"Vår invändning grundar sig på att det registrerade varumärket kan förväxlas med vår klients sedan tidigare registrerade varumärke", skriver Apples advokater till patentverket.

FRP och Apple försöker nu komma överens i frågan. Om de inte kan nå en överenskommelse får det norska patentverket avgöra frågan. FRP och Apple har två månader på sig att komma överens.

TT