Annons

AP-fondtoppar åkte på lyxig Indienresa

Styrelsen och ledningen för Första AP-fonden tog ett business class-flyg till Indien och bodde femstjärnigt medan de hade styrelsemöte och gick på studiebesök, rapporterar Dagens industri.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Styrelsen och ledningen för Första AP-fonden tog ett business class-flyg till Indien och bodde femstjärnigt medan de hade styrelsemöte och gick på studiebesök, rapporterar Dagens industri.

Resan kostade 44 600 kronor per person, varav 28 900 kronor bara för flygresan, enligt Första AP-fondens kommunikationsavdelning. De flög med Qatar Airways, prisat för världens bästa business class, och bodde på topphotell i New Delhi och Bombay. Resan varade mellan 15 och 21 september.

Annons

Första dagen innehöll inga programpunkter. Sedan vigdes en dag till styrelsemöte och resterande dagar hölls möten med andra pensionsfonder, riskkapitalbolag, banker, ratinginstitut, Sveriges ambassad och Indiens centralbank.

Hur mycket resans deltagare spenderade på mat och alkohol är ännu inte klarlagt - det ber Första AP-fonden att få återkomma med när alla reseräkningar har godkänts. Att även styrelsen följde med motiveras med att man skulle lära sig mer om regionen för att ha ett bättre beslutsunderlag i framtiden.

Första AP-fonden har investerat sex miljarder kronor i Indien, skriver DI.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons