Villa brandhärjades

Vid fyratiden på lördagen utbröt en brand i en villa i Gullaboås. Kvinnan i huset fördes till sjukhuset.
Torsås • Publicerad 13 januari 2003

Paret som bor i villan var hemma när branden startade och upptäckte den relativt snabbt. De försökte själva släcka den genom att hälla vatten på en innervägg vid en vedkamin på övervåningen där elden fått fäste, men den spred sig vidare upp längs väggen till husets trossbotten. Samtidigt eldade paret i köksspisen på neder-våningen.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och hade ett drygt arbete med släckningsarbetet. Skadorna inne i huset blev omfattande.

Kvinnan i huset fördes med ambulans till länssjukhuset i Kalmar för behandling av eventuella rökskador. Mannen avböjde att åka in till sjukhuset.

Enligt räddningsledaren på plats är det oklart vad som orsakade villabranden, men det kan vara glöd från en vedkamin som sprätt ut och antänt väggen närmast kaminen.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.