Tvist om bygge går vidare

Grannen fick rätt hos länsstyrelsen och stoppade därmed mannens bygglov. Nu går tvisten vidare till mark- och miljödomstolen i Växjö.
Torsås • Publicerad 14 januari 2013

Barometern har i tidigare texter berättat om den grannfejd som har uppstått mellan två fastighetsägare på en ort i Torsås kommun.

Parterna har tidigare anmält varandra till olika instanser eftersom man exempelvis anser att det finns olagliga byggnader på motpartens tomt.

En av de inblandade fick nyligen rätt hos länsstyrelsen och kunde därför konstatera att grannens bygglov för ett förlängt tak stoppades. Nu har mannen, vars bygglov stoppats, överklagat till mark- och miljödomstolen i Växjö.

Mannen anser att länsstyrelsen har fattat sitt beslut på felaktiga grunder. Han ifrågasätter också om länsstyrelsen verkligen har besökt de båda fastigheterna innan man tog beslutet att stoppa bygglovet.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.