Två män åtalas för grov misshandel

Mannen trodde att han sista stund var kommen. Trästången smattrade som ett "trumsolo" mot hans huvud och när allt var över hade han flera frakturer på såväl revben, näsben, armbågen som händerna.
Torsås • Publicerad 14 oktober 2010

Utredningen av det som polisen först antog var en trafikolycka men som visade sig vara ett synnerligen allvarligt överfall i Söderåkra i början av augusti är nu färdig.

Två män, 39 och 28 år gamla, har åtalats för grov misshandel och ställs inom kort inför rätta i Kalmar.

Omständigheterna kring händelsen var från början något oklara. När offret togs in på sjukhus uppgav han att han varit inblandad i en trafikolycka.

Men polisen kunde inte hitta några tecken på detta utan kontrollerade därför i stället mannens lägenhet där det fanns tydliga tecken på bråk. DNA-analyser ledde sedan fram till att de två nu åtalade kunde bindas till brottet.

Den sönderslagne Söderåkrabon har motvilligt under förhören gått med på att berätta vad han utsatts för. Först drygt fem veckor efter misshandeln medgav han att det var de misstänkta som var gärningsmännen.

Något direkt motiv till överfallet har inte framkommit. Offret säger sig inte veta exakt men har nämnt beskyllningar om att han stulit 39-åringens morgontidning och haft sex med dennes flickvän.

– De ringde på dörren, kom med en massa påståenden och hoppade på mig utan förvarning. Den äldre av de två var den som var mest aktiv, har han berättat.

Vid misshandeln användes förutom slag och sparkar även inledningsvis en pappershållare i trä. När denna gick sönder slet 39-åringen åt sig en lång trästång och fortsatte slå.

Båda de åtalade nekar till brott.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.