TP vill stänga Korrgymnasiet

Torsåspartiet står inte längre bakom förslaget att flytta alla mellanstadieelever till Torskolan och vill även avveckla Korrespondensgymnasiet helt och hållet.
Torsås • Publicerad 4 juli 2012
Foto: Jonna Andersson

Tisdagen den 26 juni fattade bildningsnämnden i Torsås ett beslut om att bifalla en flytt av alla mellanstadieelever till Torskolan. I det skedet föreföll det som att nästan alla nämndens partier ville genomföra förslaget. Det enda partiet som tog strid för en annan lösning var Centerpartiet.

På det aktuella sammanträdet hade Torsåspartiet en representant i form av ersättaren Per-Olof Peterson. Han satte sitt namn under den skrivelse som från början var en skapelse av Socialdemokraterna.

När Torsåspartiets representant skrev under förslaget gjorde han det emellertid utan att först ha förankrat det hos sina likasinnade partikamrater.

–?Vi kan aldrig ställa oss bakom en sådan uppgörelse, säger nu Torsåspartiets vice ordförande, Leif Lindberg, till Barometern apropå den kovändning som hans parti nu gör.

Förutom TP misstänker Leif Lindberg även att det finns andra partier som är splittrade i den brännheta frågan om vart mellanstadiebarnen i Torsås kommun ska gå i skolan från och med hösten 2013. Han fortsätter med synpunkten att det framlaga beslutet är ett verk av en liten grupp poli- tiker.

–?Man kan säga att det finns ett demokratiskt underskott i den här frågan, säger Leif Lindberg.

Om Leif Lindbergs uppgifter om splittringen stämmer kan det bli raffel när ärendet slutligen ska avgöras i kommunfullmäktige senare i höst.

– I och med att vi vänder så minskar ju skillnaden i mandaten. Om andra gör likadant så kan det hända en hel del, säger TP-politikern.

I samband med lokalfrågan levererar Leif Lindberg även ett argument för att avveckla Korrespondensgymnasiet. Han tycker att skolans lokaler bör utnyttjas av antingen grundskolan eller förskolan.

–?Korrgymnasiet har spelat ut sin roll. Vi tycker inte att man ska flytta det till Sophiagården som det har föreslagits. Det är bättre att lägga ner det helt och hållet. Man måste se till helheten och vad som är bäst för samhället, säger Leif Lindberg.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.