Swedestam lägger ansvaret på skolledningen

–?Jag räknar med att ledarskapet kommer att fungera när Leif Karlsson kommer tillbaka som vikarierande bildningschef i augusti.
Torsås • Publicerad 23 juni 2010

Det säger kommunalrådet Roland Swedestam (S). Han betonar att lärarna inte ska arbeta mer, utan använda mer av sin tid för schemalagd undervisning. När det gäller kritiken från Bo Olsson om brister i dialogen och förankringen så är det en fråga för skolledningen att sköta.

– Politikerna lägger fram förslagen och fattar besluten. Det är förvaltningschefen som ska gå vidare till rektorer och föra ut diskussionen i organisationen. Anledningen till att beslutet fattades snabbt var efter vad jag förstått att det skulle anpassas till skolans läsårsplanering, men även i år var det tydligen för sent att bestämma något.

Roland Swedestam erkänner att Leif Karlsson kanske borde ha genomfört sin egen utredning om ökad undervisningstid innan han förra gången slutade som vikarierande bildningschef och Göran Eliasson tog vid.

– Men nu blir det Leif Karlsson som få ta tag i saken under sina sex månader som vikarie, säger han.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.