Annons

Swedestam: ”Allting har stått stilla”

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Roland Swedestam kommer inte att sakna Håkan Algotsson (C) när den sistnämnde kliver ner från kommunalrådsstolen längre fram.
Torsås • Publicerad 16 augusti 2013

– Nej, det kommer jag inte att göra. Faktum är att det inte har hänt någonting i kommunen under den senaste mandatperioden. Allting har stått stilla och Centern har inte satt i gång någonting, säger Swedestam när Barometern ringer upp och meddelar att Håkan Algotsson har aviserat sin avgång.

Roland Swedestam vill inte spekulera i hur Algotssons avhopp kommer att påverka den lokala politiken eller Centerpartiets verksamhet.

Annons

– Nej, de får sköta sitt eget. Sedan får vi se hur det går i valet nästa år också, säger Roland Swedestam.

S-ledaren säger också att han själv inte har bestämt sig för om han kommer­ att fortsätta över nästa mandat­period.

– Jag har inte bestämt mig hur det blir ännu. Därför har jag inget svar att ge dig på den frågan i?dag, säger Roland Swedestam och tillägger att den egna åldern kanske nu börjar ta ut sin rätt.

Oppositionsledaren fyller 67 år i slutet av april nästa år.

– Vi får se hur det blir med den egna hälsan och en del andra saker, säger Roland Swedestam.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons