Spritlangare åtalas i Söderåkra

Polisen slog i våras efter tips till mot en langare i Söderåkra. I samband med det gjordes även beslag av en mindre mängd narkotika.
Torsås • Publicerad 26 oktober 2010
I langarens bostad hittade polisen runt 150 liter öl, vin och sprit.
I langarens bostad hittade polisen runt 150 liter öl, vin och sprit.Foto: 

I början av maj såg ett vittne hur öl och sprit bytte ägare utanför en adress i Söderåkra. Hugade spekulanter gick fram till en skåpbil och försåg sig med billig alkohol.

Iakttagelserna ledde till en polisanmälan och samma kväll greps den misstänkte langaren.

Redan i det första förhöret erkände mannen att han sålt alkohol. Han berättade också att det i hans bil fanns drygt tolv gram marijuana.

Gripandet gjorde även att en husrannsakan genomfördes i mannens bostad. Det ledde bland annat till beslag av 54 liter vin, 31 liter öl och 50 liter starksprit. Dessutom hittades en illegal elpistol i hans sommarstuga.

Dryckerna hade han införskaffat i samband med tjänsteresor som han regelbundet gjort runt om i Europa.

– Fanns det plats över i bilen brukade jag passa på att handla. I första hand var det till mig själv men en del sålde jag eller bytte mot tjänster, har han medgett för polisens utredare.

Den exakta omfattningen av försäljningen har inte gått att fasställa. Åklagaren tror sig dock kunna styrka att mannen under årets fyra första månader sålde cirka 400 liter starköl och ett opreciserat antal flaskor sprit.

Åtalet mot langaren omfattar utöver olovlig försäljning och innehav av alkohol även narkotikabrott och vapenbrott.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.