Skadegörelse kan leda till DNA-test

En byggnad i Ekbacken i Torsås har utsatts för skadegörelse. Nu uppmanar hembygdsföreningen föräldrar att kolla om deras barn har skurit sig.
Torsås • Publicerad 25 juli 2012

Skadegörelsen i Ekbacken består i att flera fönsterrutor har krossats i den byggnad som bland annat innehåller ett skomakarmuseum. Skadegörelsen upptäcktes av personal från Torsås hembygdsförening vid halv elva-tiden på tisdagsförmiddagen.

– Vi har bland annat hittat blodspår på några glasbitar från de sönderslagna fönsterrutorna, säger Rolf Olsson från hembygdsföreningen.

Enligt Rolf Olsson är det högst troligt att det handlar om barn eller ungdomar som har varit framme och orsakat skadegörelsen. Han uppmanar därför föräldrar i Torsås med omnejd att kontrollera ifall deras respektive barn har skurit sig på något den senaste tiden.

– Vi kan tänka oss att dra tillbaka vår polisanmälan om någon förälder träder fram och betalar för skadorna som deras barn är skyldig till. I annat fall kommer vi att göra ett DNA–test för att hitta de skyldiga.

Om det då är ungdomar som har varit framme så hamnar deras DNA i polisens register för all framtid. Det är inte så bra, fortsätter Rolf Olsson.

Markus Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.