Sexutnyttjad flicka hotad efter anmälan

Den minderåriga flicka som blivit utnyttjad sexuellt av flera män i Torsås kommun har blivit utsatt för allvarliga hot.
Torsås • Publicerad 12 oktober 2010

För inte så länge sedan dömdes två män, 22 respektive 26 år gamla, till fängelse i två år och fyra månader respektive två år, för att haft sex med den endast tolvåriga flickan.

Men det är inte säkert att det stannar vid det. Utredning pågår även mot en tredje man gällande våldtäkt mot barn.

En av de dömda, 26-åringen, häktades av Kalmar tingsrätt den 23 juli. Fyra dagar senare fick flickan ta emot obehagliga meddelande på sin Facebooksida. Budskapet var glasklart, hon skulle få sona för att medverkat i polisutredningen.

Hon kunde bland annat läsa: "Du kan vänta dig ett rent helvetet". "Du kommer åka dit som faan". "N.N. är en av mina bästa vänner och alla som känner honom ställer upp för honom till 100 procent ska du veta".

När flickan någon vecka senare skulle vittna i tingsrätten valde hon att inte närmare gå in på de uppgifter hon tidigare lämnat i polisförhör. Åklagaren tror att detta berodde på de hot hon mottagit.

När polisen fick kännedom om hotelserna inleddes omedelbart en förundersökning. Tidigt stod det också klart vem som skrivit meddelanden. Det visade sig vara en 24-åring bosatt i Kalmar.

I slutet av förra veckan åtalades mannen för övergrepp i rättssak. Det är ett brott som domstolarna ofta ser mycket allvarligt på och i det är fallet är det, enligt åklagaren, extra försvårande med tanke på flickans låga ålder.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.