GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Reaktionerna har forsat in, virvlat runt och skapat svallvågor på redaktionen”

Vilket gensvar! Vi har fått in så många bilder och så många tankar och idéer från er läsare. Vi hade inte anat att så många längtat efter att läsa mer om Östersjön.
Sofia Hedman och Frida Lindström är de två drivkrafterna och reportrarna bakom artikelserien Östersjön på djupet – en seriestart som har väckt engagemang hos många läsare.
Sofia Hedman och Frida Lindström är de två drivkrafterna och reportrarna bakom artikelserien Östersjön på djupet – en seriestart som har väckt engagemang hos många läsare.

Att vår havsmiljö är en fråga som engagerar råder det inga tvivel om. Sedan seriestarten av Östersjön på djupet har reaktionerna forsat in, virvlat runt och skapat svallvågor på redaktionen. Mängder av reportageidéer har lagts till i vår att göra-lista och era hurrarop har både sporrat och inspirerat oss att dyka ännu djupare i denna mångbottnade fråga.

För infallsvinklarna tycks aldrig ta slut. Östersjön är så mycket mer än ett ekosystem – det är en semesterpärla, en arbetsplats, en farled och ett barndomshem. I vågorna som krusar vattenytan gömmer sig minnen och berättelser från många generationer. När vi pratar om att minska övergödningen, eliminera miljögifterna och rädda torsken är det inte bara den biologiska mångfalden vi värnar, utan ett kulturellt arv. En stor och viktig del av vår identitet. Det märks inte minst på de många reaktioner vi fått från er läsare.

BILDSPEL: Här är läsarnas bilder på temat Östersjön:

Att rapportera om miljön och klimatet är livsviktigt, men inte alltid det enklaste. Vi är alla människor, och ibland känns det faktiskt lite tungt att läsa om allt elände vi ställt till med i världen.

I den här reportageserien hoppas vi kunna presentera en nyanserad bild av Östersjöfrågorna. Vi vill inte bara lyfta bakslag, utan också framsteg. Det tror vi är en nyckel till att väcka ett engagemang som håller i sig. För det är trots allt en hel del som går åt rätt håll.

Vi är så tacksamma över att ni läser och engagerar er, och att ni hör av er till oss med berättelser, förslag och tankar. Framöver kommer vi också att använda en del av era uppslag i våra reportage.

Så fortsätt att höra av er med tankar om Östersjön, uppslag, ris, ros och fotografier till oss. Vi finns på ostersjon@barometern.se och läser varenda mejl som kommer in.

ERBJUDANDE:

Inte prenumerant? Här kan du testa Barometern-OT i 3 månader för 30 kronor och bland annat läsa våra reportage kring Österjön.

Läs mer