Nioåring fick kontrakt med Mit

Nioåriga Sanna Johansson från Rottne har tecknat ett artistkontrakt med Musikinstitutet
i Torsås, Mit.
Torsås • Publicerad 1 december 2005

Sanna Johansson vann den yngsta klassen 0-13 år i höstens talangtävling Spotlight i Torsås centrumbiograf och blev stor publikfavorit med Nanne Grönwalls, Håll om mej.

Tidigare har hon vunnit en rad talangtävlingar runt om i Sverige.

När Barometern-OT fick en pratstund med henne efter segern i centrumbiografen i slutet av oktober var det klara budskapet från henne att bli artist.

­ Jag tror att hon kommer att bli något väldigt stort. Hon har en bra röst med samma attityd som Carola och Lena Philipsson. Hon vill mycket och klarar sig själv, säger Ulla Gustafsson på Mit.

Sanna Johansson knyts nu till Mit som sedan tidigare har ett kontrakt med sångerskan Moneth, numera bosatt i Stockholm. Kontraktet löper på ett år och innebär att Sanna Johansson följer med Mit ut på shower, företagsfester samt andra musikevenemang några gånger i månaden.

­ Mitt stora mål är att släppa en skiva och bli känd, ungefär som Amy Diamond. Så småningom vill jag vara med i den stora melodifestivalen, säger Sanna Johansson.

Kanske kan kontraktet med Mit leda till en skivutgåva eftersom bolaget samarbetar med Pama Records i kommunen. Sannas mamma, Jennie Jakobsson tycker det är viktigt att man skyndar långsamt.

­ Hon måste få vara barn, få leka och sköta skolarbetet. Vad det här sedan leder till är svårt att säga. Men så länge hon tycker att det är roligt och hon mår bra, fortsätter vi.

Bo Lundquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.